Greswolde Construction

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.


Church Centre on a Song

A much-anticipated £1.5 million development at a Leicestershire church retreat has been given the go ahead.

Greswolde has won the prestigious contract to build a new annexe at historical Edwardian house Purley Chase, in Mancetter near Atherstone, for the General Conference Of The New Church.

The Centre, which is used as a study centre and residential retreat for the church's followers across the UK, will be modernised and extended. Facilities will include en-suite bedrooms, a multi-purpose room and a dining room.

"This has been many years in the pipeline and we are delighted that building work is now underway," said Chief Executive Michael Hindley.

"The facilities at Purley Chase were outdated and not suitable for the spiritual and educational needs of the 21st century," he added.

The new annexe will be in keeping with the existing historic Edwardian manor which was originally donated to the church at the turn of the century by a wealthy local benefactor.

"We are very pleased that Greswolde is now able to begin this important work, as there have been numerous delays over recent years," Michael Hindley said.

"We are very much looking forward to having the newly extended Centre ready to use by next Spring, as we hold many church activities there and are currently having to use outside facilities."

Architect RPS Design took their inspiration for the new annexe from the Edwardian design of the original.

"The new building tends as far as possible to take points of interest from the existing Edwardian building, but treats it in a more contemporary fashion," said Project Manager John Shuttes.

"For example there are decorated gable details on the original buildings and our design has a decorated detail which is complementary to, but not the same as the existing design. We've referred to detail such as that in the existing building but treated the whole building in a very much more contemporary fashion," he added.